Academie

De WEL Academie biedt inspiratie en verdieping aan professionals en beleidsmakers in Flevoland die aan de slag willen met Positieve Gezondheid. Dit doet zij middels de WEL Knipkaarten en de WEL Leergang. Houd voor meer informatie deze website in de gaten of neem contact op met info@welinflevoland.nl.

WEL Cadeaubon

Steeds meer organisaties willen aan de slag met Positieve Gezondheid. Om zoveel mogelijk Flevolandse zorg- en welzijnsorganisaties hierin te ondersteunen deelt WEL deze cadeaubon uit. Kijk hier voor meer informatie over de WEL cadeaubon.

WEL Leergang

Positieve Gezondheid is een manier van denken en werken waarbij je de ander centraal stelt. Je helpt mensen om beter te benoemen wat belangrijk voor hen is en vertaalt dat naar te zetten stappen. Goed luisteren en kijken is hierbij essentieel, maar ook het vertrouwen in wat iemand zelf kan. Het is verbluffend hoe goed mensen zelf vaak weten wat er nodig is om hun gezondheidssituatie te verbeteren.

Om deze mindset te ontwikkelen, is het belangrijk om eerst zelf te ervaren wat  het verschil maakt. Hierbij speelt zelfreflectie een rol: Wat vind jij belangrijk? Wanneer ervaar jij zingeving en contact? Ervaringen uitwisselen met andere
deelnemers en samen leren zijn ook een onmisbare bron van inspiratie.

Elke deelnemer start met de Introductie Positieve Gezondheid. Deze volg je altijd in de groep. Dit bestaat uit twee sessies van 2,5 uur. (De eerste sessie is online, de tweede fysiek.) Daarna ga je verder aan de slag met dit gezondheidsconcept en doe je de Training Werken met Positieve Gezondheid. Deze training heeft twee leerroutes: gesprekken voeren en implementatie in de organisatie. De trainingen gesprekken voeren en implementatie zijn reeds gestart. Ben je benieuwd welke trainingen er in 2023 worden aangeboden? Neem via info@welinflevoland.nl contact op met WEL in Flevoland.

Bekijk hier:

Samen maken we Flevoland sterker en mooier.

Menu