Wie zijn onze WELdoeners?

WELdoeners zijn alle mensen die in Flevoland bijdragen aan positieve gezondheid. Bijvoorbeeld met een inspirerend initiatief, waar we graag het verhaal van delen om jou op weg te helpen ook met positieve gezondheid aan de slag te gaan.

WELdoeners, de positieve podcast

In de podcast WELdoeners gaat WEL in gesprek met betrokken en bevlogen persoon op het gebied van positieve gezondheid. Het is een goed gesprek van ongeveer een half uur waarbij we focussen op de pijlers van positieve gezondheid.

WELdoeners aflevering 13: Wendela Erbrink en Ellen de Boer

Sven van der Burg en Marcel van der Zee ontvangen in de dertiende aflevering van WELdoeners twee positief-actieve gasten. In deze aflevering zijn dat Wendela Erbrink van Samenwerken bij Dementie en Ellen de Boer van het Danspaleis. Wendela is een spin het web in (vooral) de ouderenzorg en dementie en geeft haar eigen spinnenweb van Positieve Gezondheid een zeer hoog cijfer! Ellen de Boer is zakelijk directeur van het Danspaleis, Tankstation van Levensvreugde en heeft haar perfecte baan gevonden als aanjager om dit Danspaleis op zoveel mogelijk plekken in Nederland te verwezenlijken. Een prachtig gesprek waarin de twee gasten elkaar weldra vonden! Luister hier naar de dertiende aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 12: Martin Smeekes en Pauline van der Zee

In de twaalfde aflevering van WELdoeners ontvangen Sven van der Burg en Marcel van der Zee twee innemende gasten. Dat zijn in deze aflevering Martin Smeekes, voorzitter van de Zorgtafel in Flevoland en ambassadeur voor Flevoland van Artsen voor Veilig Fietsen en Pauline van der Zee, coördinator welzijn Noordoostpolder bij Zorggroep Oude en Nieuwe land. Martin heeft een behoorlijke staat van dienst in de zorg en is ook nu nog steeds zeer actief en betrokken in de zorg en welzijn in Flevoland, ondermeer als trekker van de Zorgtafel. Pauline is een zeer enthousiaste en bevlogen initiator die de zorg en vooral ook welzijn naar een hoger plan tilt in de Noordoostpolder. We hadden een mooi gesprek en vonden elkaar, luister maar!

WELdoeners aflevering 11: Liesbeth Bronkhorst en Geert Santhuizen

In het vernieuwde format van WELdoeners ontvangen Sven van der Burg en Marcel van der Zee voortaan twee bijzondere gasten. Dat zijn in deze aflevering Liesbeth Bronkhorst, directeur-bestuurder van Stad en Natuur in Almere, en Geert Santhuizen, wandelbegeleider en natuurgids voor ondermeer Wandelen in Flevoland en IVN. Als directeur van Stad & Natuur speelt Liesbeth een belangrijke rol in het verbinden van natuur met verschillende stedelijke en maatschappelijke onderwerpen. Voormalig succesvol ondernemer, Geert Santhuizen heeft inmiddels z’n hart gevolgd en is gaan doen wat hij het liefste deed, met groepen mensen buiten wandelen. En dat op de meest bijzondere plekken van Flevoland. Met enthousiasme en passie vertellen beide gasten over wat natuur en buiten zijn met je doet. Laat je verrassen én inspireren: hier kun je de elfde aflevering van WELdoeners luisteren.

WELdoeners aflevering 10: Jop Fackeldey

De WELdoener in de tiende aflevering van deze podcastserie WELdoeners is Jop Fackeldey, gedeputeerde van de Provincie Flevoland met ondermeer Krachtige Samenleving in zijn portefeuille. Jop is een sociaal betrokken bestuurder met een zeer menselijk gezicht. Naast alle belangrijke beleidsterreinen waar hij zich mee bezig houdt heeft hij ook oog voor de kleine dingen, voor de wereld om hem heen en voor de mensen voor wie alledaagse dingen misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Over Positieve Gezondheid heeft hij inmiddels behoorlijk wat kennis en ervaring opgedaan in de afgelopen periode als gedeputeerde en hij kan zichzelf en de maatschappij er ook goed aan labelen. Naast een kundig bestuurder is Jop een aimabele man die goed begrijpt dat je plezier moet hebben in de dingen die je doet, het naar je zin hebben met de mensen om je heen. Laat dat nu juist de essentie zijn van Positieve Gezondheid… Luister naar een fijn gesprek met een vriendelijk bestuurder met liefde voor de provincie Flevoland. Je kunt hier de tiende aflevering van WELdoeners luisteren.

Bekijk ook de videoserie over de Krachtige Samenleving waarin Jop Fackeldey in gesprek gaat met verschillende gasten.

WELdoeners aflevering 9: Arie Jongejan

Onze negende WELdoener in deze podcastserie is Arie Jongejan, directeur-bestuurder van Proscoop. Arie is een toekomstgerichte denker en doener. In die toekomst staat de regionalisering van de zorg steeds centraler, maar met aandacht voor de menselijke maat. Als bestuurder van (ROS) Proscoop, een Regionale Ondersteuningsstructuur, legt hij verbindingen in de regio’s met de zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en patiënten (belangenorganisaties). Vanuit een maatschappelijke insteek met een gedreven team waarbij volop aan de ontwikkeling van Positieve Gezondheid wordt gewerkt. Een boeiend gesprek met een bevlogen bestuurder. Hier kun je de negende aflevering van WELdoeners luisteren.

WELdoeners aflevering 8: Martine Visser

Martine Visser is de WELdoener in de achtste aflevering van de podcastserie WELdoeners. Martine is onder meer voorzitter van de Flevolandse Patiënten Federatie (FPF). Voor die FPF, waar ze zich op vrijwilligersbasis voor inzet, vindt ze het belangrijk om het patiënt- en inwonersperspectief in de zorg te organiseren op een manier waarbij positieve gezondheid centraal staat. Mede om de zorg in de toekomst in stand te kunnen houden. En dat in samenwerking met patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook met (zorg)professionals zoals artsen en verpleegkundigen. Met elkaar dus. Een mooi gesprek met een bestuurder die Positieve Gezondheid vanuit het hart en het hoofd laat werken. Luister hier naar de achtste aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 7: Anne Kien

Onze zevende WELdoener in deze podcastserie is Anne Kien. Anne is ondernemer en trainer op het gebied van teamontwikkeling. Ze is dagvoorzitter, spreker, auteur en commissaris bij de Rabobank in Almere. Anne combineert haar drukke ondernemersagenda met het gezinsleven waarbij de zorg als mantelouder voor haar zoon een belangrijk onderdeel van de dag (en nacht) vormt. Met haar levensinstelling, waar beperkingen tot mogelijkheden worden omgetoverd, is Anne het schoolvoorbeeld van positieve gezondheid. Hier kun je de zevende aflevering van WELdoeners luisteren.

WELdoeners aflevering 6: Minke van ’t Hoff

Minke van ’t Hoff is onze zesde WELdoener in de podcast WELdoeners. Minke is welzijnscoach van Welzijn op Recept voor welzijnsorganisatie De Schoor in Almere. Ze werkt sinds najaar van 2020 ondermeer als welzijnscoach voor Welzijn op Recept en helpt mensen er weer bovenop. Ze doorbreekt door haar gesprekken en met haar aanpak de negatieve spiraal en zorgt ervoor dat mensen weer sociaal actief worden, weer in de benen komen en weer meedoen. Een mooi gesprek over ondermeer de kracht van aandacht en Positieve Gezondheid. Hier kun je de zesde aflevering van WELdoeners luisteren.

WELdoeners aflevering 5: Frans Vrijmoed

Onze vijfde WELdoener in deze podcastserie is Frans Vrijmoed. Frans is coördinator van het Centrum voor Levensvragen in Flevoland. Dit centrum is opgericht om een grotere groep mensen in contact te brengen met een geestelijk verzorger of begeleider die bij hen past. Met Frans spraken we over het werk van geestelijk begeleider en de vraag hiernaar in Flevoland, en daarnaast vertelt Frans meer over de rol en betekenis van zingeving, onder meer in relatie tot Positieve Gezondheid. Beluister hier de vijfde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 4: Hein Walter

Hein Walter is onze vierde gast in de podcastserie WELdoeners. Hein is de grondlegger van de ‘zorgkunst’ en is met zijn atelier gevestigd in woonzorgcentrum Archipel van Zorggroep Almere. Hein werkt als zorgkunstenaar ondermeer met kwetsbare groepen zoals mensen met dementie. WEL had een prachtig gesprek met een bevlogen kunstenaar die kunst in zet als middel en niet per se als doel op zich. Beluister hier de vierde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 3: Jerzy Soetekouw

Jerzy Soetekouw is onze derde gast in de podcast serie WELdoeners. Jerzy is directeur van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere en draagt vanuit zijn rol veel bij aan de ontwikkeling van Positieve Gezondheid in Almere. Niets is zo zonde als de verspilling van talent en mede daarom is Jerzy een groot voorvechter van gelijke kansen voor iedereen. WEL had een mooi gesprek met een bevlogen bestuurder, beluister hier de derde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 2: Lianne Mulder

Lianne Mulder is de tweede WELdoener in de podcast serie WELdoeners. Lianne is huisarts in Marknesse en is een voorloper op het gebied van Positieve Gezondheid en een goed voorbeeld voor andere huisartsen. Zoals bijvoorbeeld met Wandelen op Recept maar ook probeert ze gezondheid in de wijk terug te brengen. De wijken in via scholen en buurthuizen. Beluister hier de tweede aflevering.

WELdoeners aflevering 1: Chantal Walg

Chantal Walg is de eerste WELdoener in de podcast serie WELdoeners. Chantal is strategisch adviseur op het gebied van gezondheid, is gezondheidswetenschapper en is onderzoeker aan de universiteit van Maastricht. Ze is een ‘Anders denker’ en ‘Anders doener’ in de zorg. Ze schreef de boeken Gezond Centraal en Anders op zoek naar Gezondheid. In februari komt de eerste aflevering online. Beluister hier de eerste aflevering.

Doe je mee met onze WELdoeners?

Vraag en aanbod rondom positieve gezondheid komen samen op het platform WEL. Denk aan beleidsmakers, bedrijven en belangenverenigingen, maar ook aan Flevolanders met ideeën om positieve gezondheid in hun omgeving te stimuleren. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen met een hart voor een gezond en gelukkig Flevoland.

Afbeelding rennende vrouw

Lijkt het je wat? Doe ook mee!

Een goed idee is altijd welkom! Heb je een idee in het kader van positieve gezondheid, kunnen we je helpen om jouw initiatief verder te brengen of wil je jouw verhaal hier ook delen?

Laat het ons weten via onderstaand formulier!

Geef je nu op als WELdoener!

Wil je meedoen met de activiteiten die via WEL worden aangeboden? Bekijk ons actuele aanbod.

Wil je meedoen met de activiteiten die via WEL worden aangeboden? Geef je op via het formulier.

Samen maken we Flevoland sterker en mooier.

Menu