Wie zijn onze WELdoeners?

WELdoeners zijn alle mensen die in Flevoland bijdragen aan positieve gezondheid. Bijvoorbeeld met een inspirerend initiatief, waar we graag het verhaal van delen om jou op weg te helpen ook met positieve gezondheid aan de slag te gaan.

WELdoeners, de positieve podcast

In de podcast WELdoeners gaat WEL in gesprek met betrokken en bevlogen persoon op het gebied van positieve gezondheid. Het is een goed gesprek van ongeveer een half uur waarbij we focussen op de pijlers van positieve gezondheid.

WELdoeners aflevering 6: Minke van ’t Hoff

Minke van ’t Hoff is onze zesde WELdoener in de podcast WELdoeners. Minke is welzijnscoach van Welzijn op Recept voor welzijnsorganisatie De Schoor in Almere. Ze werkt sinds najaar van 2020 ondermeer als welzijnscoach voor Welzijn op Recept en helpt mensen er weer bovenop. Ze doorbreekt door haar gesprekken en met haar aanpak de negatieve spiraal en zorgt ervoor dat mensen weer sociaal actief worden, weer in de benen komen en weer meedoen. Een mooi gesprek over ondermeer de kracht van aandacht en Positieve Gezondheid. Hier kun je de zesde aflevering van WELdoeners luisteren.

WELdoeners aflevering 5: Frans Vrijmoed

Onze vijfde WELdoener in deze podcastserie is Frans Vrijmoed. Frans is coördinator van het Centrum voor Levensvragen in Flevoland. Dit centrum is opgericht om een grotere groep mensen in contact te brengen met een geestelijk verzorger of begeleider die bij hen past. Met Frans spraken we over het werk van geestelijk begeleider en de vraag hiernaar in Flevoland, en daarnaast vertelt Frans meer over de rol en betekenis van zingeving, onder meer in relatie tot Positieve Gezondheid. Beluister hier de vijfde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 4: Hein Walter

Hein Walter is onze vierde gast in de podcastserie WELdoeners. Hein is de grondlegger van de ‘zorgkunst’ en is met zijn atelier gevestigd in woonzorgcentrum Archipel van Zorggroep Almere. Hein werkt als zorgkunstenaar ondermeer met kwetsbare groepen zoals mensen met dementie. WEL had een prachtig gesprek met een bevlogen kunstenaar die kunst in zet als middel en niet per se als doel op zich. Beluister hier de vierde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 3: Jerzy Soetekouw

Jerzy Soetekouw is onze derde gast in de podcast serie WELdoeners. Jerzy is directeur van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere en draagt vanuit zijn rol veel bij aan de ontwikkeling van Positieve Gezondheid in Almere. Niets is zo zonde als de verspilling van talent en mede daarom is Jerzy een groot voorvechter van gelijke kansen voor iedereen. WEL had een mooi gesprek met een bevlogen bestuurder, beluister hier de derde aflevering van WELdoeners.

WELdoeners aflevering 2: Lianne Mulder

Lianne Mulder is de tweede WELdoener in de podcast serie WELdoeners. Lianne is huisarts in Marknesse en is een voorloper op het gebied van Positieve Gezondheid en een goed voorbeeld voor andere huisartsen. Zoals bijvoorbeeld met Wandelen op Recept maar ook probeert ze gezondheid in de wijk terug te brengen. De wijken in via scholen en buurthuizen. Beluister hier de tweede aflevering.

WELdoeners aflevering 1: Chantal Walg

Chantal Walg is de eerste WELdoener in de podcast serie WELdoeners. Chantal is strategisch adviseur op het gebied van gezondheid, is gezondheidswetenschapper en is onderzoeker aan de universiteit van Maastricht. Ze is een ‘Anders denker’ en ‘Anders doener’ in de zorg. Ze schreef de boeken Gezond Centraal en Anders op zoek naar Gezondheid. In februari komt de eerste aflevering online. Beluister hier de eerste aflevering.

Doe je mee met onze WELdoeners?

Vraag en aanbod rondom positieve gezondheid komen samen op het platform WEL. Denk aan beleidsmakers, bedrijven en belangenverenigingen, maar ook aan Flevolanders met ideeën om positieve gezondheid in hun omgeving te stimuleren. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen met een hart voor een gezond en gelukkig Flevoland.

Afbeelding rennende vrouw

Lijkt het je wat? Doe ook mee!

Een goed idee is altijd welkom! Heb je een idee in het kader van positieve gezondheid, kunnen we je helpen om jouw initiatief verder te brengen of wil je jouw verhaal hier ook delen?

Laat het ons weten via onderstaand formulier!

Geef je nu op als WELdoener!

Wil je meedoen met de activiteiten die via WEL worden aangeboden? Bekijk ons actuele aanbod.

Wil je meedoen met de activiteiten die via WEL worden aangeboden? Geef je op via het formulier.

Samen maken we Flevoland sterker en mooier.

Menu